Vse o prodaji vstopnic Spletna prodaja vstopnic Cart

DOBRODELNOST, KI RIŠE NASMEHE NA OBRAZU

#spasteater #dobrodelnost #nasmehi #podarjamonasmeh #zasmehinljubezengre

DOBRODELNOST, KI RIŠE NASMEHE NA OBRAZU

December je res poseben. Vse se zgodi v kratkem času. Introspektiva, druženja, načrti in tisto najboljše v nas – vse to se strne v en sam čudovit veseli december. Začeli smo ga lepo. Z izjemnim srečanjem v spomin na prijatelja, kolega in soustvarjalca Jerneja Šugmana, ki je nepričakovano odšel od nas pred dvema letoma. 10. decembra se je zgodil  medvesoljni nadteatrski meta-košarkarski turnir ali 1. ŠUGMANOV MEMORIAL v košarki. V ta namen smo združili moči fantje iz Avdicije, najvišji adut v ekipi Marko Miladinović, železni Jernej Cankar in jaz kot kapetan ekipe. Če gre za pravo stvar ali dober razlog, je Špas teater vedno 'v igri'! Urška Alič, kapitanka | Kapitanov dnevnik | Domžale, 1. decembra 2019 ob 22.15


Ko so me kontaktirali kolegi iz SNG Drama sem bila ZA še preden sem slišala zakaj gre. Že od nekdaj verjamem v to, da se dobro z dobrim vrača in da vse šteje! Vsak posameznik, vsako dejanje. Menim tudi, da bi moral vsak od nas pomagati po najboljših močeh. In tudi – čim manj škodovati, po najboljših močeh. Ni materialno odgovor za vse. Velikokrat je dovolj nasmeh, ponujena dlan, objem ali pozorno poslušanje, da naredimo nekaj dobrega za druge.


ŠPAS IN ŠPASNO OBČINSTVO – OBOJI DOBRODELNI

Če imaš moč povezovanja, tako kot ga imam sama ali Špas teater, ki je dejansko že postal gledališče Slovenk in Slovencev, to velja še toliko bolj – kajti s skupnimi močmi lahko ustvarjamo čudežne reči.

Morda ne veste, vendar smo z različnimi dobrodelnimi projekti, nastopi, predstavami, dogodki in prireditvami v Špas teatru uspeli do danes zbrati že približno POL MILIJONA EVROV! Podarili smo vse, poskrbeli, da so šla vsa sredstva do zadnjega EVRA v roke tistim, ki potrebujejo denar oziroma sredstva za dostojno življenje (otrokom, družinam, posebnim družbenim skupinam, ustanovam, ki skrbijo za socialno ogrožene). Seveda smo vse projekte izpeljali z nekaj partnerji, ki jim je ravno tako mar in ki skrbijo za ljudi, ki se imajo premalokrat priložnost nasmejati…


Ekipa Špas teatra je nastopila na 1. Šugmanovem memorialu in zasedla 4. mesto. Foto: arhiv Špas teater.
 

PRAVI USPEH SO NASMEJANI, ZADOVOLJNI LJUDJE V TVOJI BLIŽINI

Prav tako pred dvema letoma, sem bila nominirana za Slovenko leta in v enem od odgovorov sem navedla pravzaprav to, v kar sama neizmerno verjamem – da je ključ vizionarstva, ki se skriva v vsakem od nas v tem, da bi morala pred vsakim našim dejanjem stati namera, kako narediti boljši in lepši svet za čim več ljudi. Moramo pomagati. Ljudem moramo pomagati!

Sama se tega držim in moram priznat, da je prav zaradi te naravnanosti vzklila marsikatera ideja in iz te ideje naprej uresničevanje, s katerim smo dejansko in predvsem konkretno pomagali ljudem.


MORAMO VEDNO GLEDATI NAPOL PRAZEN KOZAREC?

Kot bi bilo včeraj! Pred osmimi leti smo v okviru koncerta Jana Plestenjaka, s katerim sem sama tesno sodelovala tudi pri organizaciji njegovih koncertov, za potrebne pomoči zbrali, skupaj z znanimi ustvarjalci in javnimi osebnostmi ter pokroviteljstvom fundacije Pustimo jim sanje, več kot 200.000 €!

24.10.2011 smo organizirali koncert za pomoč otrokom. Pri tem koncertu smo vsi sodelovali prostovoljno, zadali smo si cilj zbrati čim več sredstev in presegli naša pričakovanja ter pomagali veliko ljudem. Razprodali smo vse sedeže v Cankarjevem domu, tudi tiste z omejenim pogledom, kar nas je navdalo z nepopisno srečo. Dvakratno! Prvič zato, ker nam je zadani cilj uspel in v drugo zato, ker je lepo živeti v skupnosti, ki rada pomaga sočloveku!

Preberite si zapis v dnevniku, ki sem ga tedaj pisala za časopis Dnevnik – več mesecev trdega dela smo okronali s čudovitim koncertom in izjemnim dogodkom, kjer ste občinstvo lahko donirali sredstva tako, da ste poklicali v klicni center, v katerem so sedeli znani obrazi: Denis Avdić, Lado Bizovičar, Katarina Čas, Vid Valič, Tadej Toš, …. in številni drugi – občinstvo je poklicalo, se pogovarjalo z njimi in doniralo. Stopili smo skupaj, Jan Plestenjak, Marko Naberšnik, Mojca Toš, tedanji predsednik Danilo Türk, številni znani, jaz v imenu Špas teatra in nastopajoči … za tiste, ki so nas potrebovali in to je bil naš cilj. Koncert je bil čudovit, rezultat pa še toliko bolj! Kot izvršna direktorica za organizacijo koncerta sem imela v pogled v zbrana sredstva in kam smo jih usmerili – zbrali smo preko 200.000 € in jih podarili žrtvam v poplavah. Dogodek, ki bo ostal zapisan v zgodovini dobrih del in veliko bolj pomembno, v srcih mnogih ljudi.

Časopis Dnevnik 29.10.2011, Dnevnik Urške Alič. Foto: osebni arhiv Urška Alič.

 

Ponosna sem, ker so naša prizadevanja opazili tudi tisti, ki imajo še večjo moč pomagati drugim.

Zahvala Fundacije Pustimo jim sanje Dr. Danila Türka. Foto: arhiv Urška Alič.



URESNIČEVANJE IDEJ JE VSAJ TAKO POMEMBNO, KOT IDEJE SAME
Če se zazrem globoko v sebe, je v meni najbolj izražena - ustvarjalnost, v mojih vrednotah pa je na prvem mestu skrb za ljudi. Gledališče ima izjemno moč povezovanja in vplivanja. S Špas teatrom smo, kot ste zagotovo že kje zasledili, izrekli dobrodošlico na naših predstavah že več kot 2.222.222 ljudem in igramo v 133 gledališčih, kulturnih domovih oziroma dvoranah po Sloveniji! Špas teater (vedno povem) pripada ljudem.

Seveda pomenijo polna dvorana smejočih se ljudi, leta ustvarjanja predstav in mnogo obiskovalcev uspeh. Vendar je to poslovni uspeh, tisti pravi uspeh pa so nasmejani, zadovoljni ljudje.


Dobrodelni prireditvi Špas teatra na Kongresnem trgu in Prešernovem trgu v Ljubljani. Foto: arhiv Špas teater

 

 

KAJ LAHKO MI IN OBČINSTVO V DVORANAH SKUPAJ NAREDIMO ZA DRUGE LJUDI?

Skrbeti drug za drugega, to je naša duhovna komponenta, brez katere ne moremo obstajati. To pomeni, da ti ni vseeno, da iztisneš iz sebe najboljše - in podariš naprej. Uspešna predstava se gledalca dotakne in mu na nek način, kakorkoli že, spreminja življenje. To me vedno znova navdušuje in motivira. Tudi k dobrodelnim projektom, ki smo jih v Špas teatru izvedli že veliko.

Vedno je bilo nepozabno duhovno doživetje – pomagati ljudem.
Vedno je bilo izpolnjujoče – biti združeni, vsi za enega, eden za vse!
Vedno je bilo izključno in le DOBRO
– ko daješ nekaj iz sebe. Ko gre od ljudi – za ljudi, kot pojejo Murat&Jose in Tomi Meglič (Siddharta).

 

VRTILJAK ŠPASNE DOBRODELNOSTI
Čas se vrti in teče hitro. Vsakodnevne obveznosti nas oddaljujejo ob življenjskega smisla – rasti v  boljšo različico samega sebe.

Spet se zalotim, kot vsakega decembra, da listam stare zapise, gledam stare slike in berem o vsem, kar smo že naredili – to me motivira, da razmišljam naprej, kaj vse se še lahko naredi, zgodi, ustvari. Danes sem pospravila svojo, že omenjeno, razmetalnico, sobo z vsem, kar ne more biti niti v pisarni, niti na podstrešju, niti v arhivu, ampak nekje vmes. Ta moja soba je kot facebook v analogni obliki J.

Ko listam in gledam, se spominjam VSEH LEPIH STVARI, KI SMO JIH PODARILI, ko smo DELALI DOBRO… preberite, morda vas navdušim(o), da takoj danes naredite nekaj lepega drugemu ali drugim ljudem. Začenja se december, ki mu je dano, da je postal mesec obdarovanj.


Dobrodošli na vrtiljak Špasove dobrodelnosti…

22.6.2011 – Dobrodelna predstava 5moških.com na Prešernovem trgu v Ljubljani
je postala vseslovenska dobrodelna akcija!

Najbolj popularni moški tedaj v Sloveniji so zavzeli Prešernov trg: Lado Bizovičar, Sebastian Cavazza, Matjaž Tribušon, Rado Mulej, Matjaž Javšnik in Jurij Zrnec so s predstavo 5moških.com  brezplačno nasmejali vse, ki so prišli v središče mesta, prestolnice Ljubljane.  

Ideja za uprizoritev se je porodila, ko smo ob koncu sezone 2010/2011 sešteli, da si je predstavo ogledalo že 200.000 ljudi. Za tak dosežek moramo narediti nekaj tudi za skupnost, za ljudi, smo si bii s fantji enotni! Lahko si mislite, kako to zgleda, ko so vzeli v roke svoje telefone in je vsak od nas poklical nekaj prijateljev, če bi sodelovali - AKCIJA JE V TRENUTKU POSTALA VSESLOVENSKA AKCIJA!

Večer pa ni bil zgolj zelo, zelo špasen, bil je obarvan zelo dobrodelno. Zbirali smo sredstva za Hišo sreče – Družinski center za družine, ki potrebujejo najrazličnejšo pomoč. Častno pokroviteljstvo akcije je prevzel tedanji predsednik republike dr. Danilo Türk, akcijo pa je podprla tudi Mestna občina Ljubljana.

Na našo humanitarno akcijo so se odzvale in jo podprle tudi številne medijske osebnosti (v abecednem redu): Denis Avdić, Helena Blagne, Rudi Bučar, Katarina Čas, Lucija Ćirović, 6pack Čukur, Tomaž Domicelj, Nuška Drašček, Rebeka Dremelj, Saša Einsiedler, Alenka Godec, Tina Gorenjak, Špela Grošelj, Bernarda Jeklin, Zmago Jelinčič, Jani Klemenčič, Jure Košir, Manca Košir, Jasna Kuljaj, Urban Laurenčič, Saša Lendero, Samuel Lucas, Miša Molk, Nataša Pirc Musar. Jan Plestenjak, Jože Potrebuješ, Marko Potrč, Nina Pušlar, Ota Roš, Uroš Smolej, Tadej Toš, Rok Trkaj, Vid Valič, Marko Vozelj, Dejan Zavec. akcijo so podprla tudi podjetja Generali, TV3, Siol, Radio 1.

In to je bil šele začetek nove poti dobrodelnosti…

 

26.11.2012 – koncert Jana Plestenjaka v KD Mengeš
Zbirali smo sredstva za pomoč prizadetim v poplavah in z Janom organizirali dva koncerta v KD Mengeš – poimenovali smo ga Skupaj večji od neba. Večji od neba je tudi Janova znana pesem… saj jo poznate, kajne?
Večja od neba, Jan Plestenjak – radijska verzija.



Jan Plestenjak, koncert v Špas teatru. Foto: arhiv Špas teater.

Za to priložnost je Jan povedal: "Moram nekako pomagati in tudi bom! Prekinil bom svojo enoletno pavzo za en koncert – dobrodelni koncert (čeprav vem, da bo to le majhna kaplja v morje) za žrtve poplav še v letošnjem letu. Upam, da pridete v čim večjem številu, da zberemo čim več sredstev. Jutri grem v akcijo!" je dan po tem, ko je bilo po Sloveniji najhuje, objavil na Facebooku.
Koncerta sta se izkazala za izredno uspešna: "Z Dnevnikovimi donacijami, z veliko donacijo Simobila in s prodajo vstopnic smo zbrali več kot 200.000 evrov. Preko Zveze prijateljev mladine bo denar 100 % prišel v prave roke! Hvala vsem ljudem z velikim srcem!!!" je sporočil po koncu drugega koncerta.

To sta bila njegova edina koncerta v tistem letu do februarja.

 
17.6.2013 - Vid Valič in Denis Avdič: Udar po moško, dobrodelna zadnja predstava na Kongresnem trgu

Na Kongresnem trgu se je odvila zadnja izvedba predstave Vida Valiča in Denisa Avdiča - Udar po moško, s pomočjo katere so se zbirala sredstva za pomoč otrokom iz projekta "Botrstvo". Organizatorji dogodka smo želeli z dogodkom dodatno opozoriti na problematiko v Sloveniji in na enem mestu zbrati čim večje število ljudi, ki bi bili pripravljeni pomagati otrokom in socialno ogroženim družinam. Sredstva so se s pomočjo Fundacije Danila Türka, Ustanove Pustimo jim sanje.
http://www.fundacija-danilaturka.org/

Dr Türk je fundacijo ustanovil s svojim življenjskim prepričanjem in motom: "Kdor je enkrat pomagal otroku v stiski, je storil, kar je dolžan. Kdor je pomagal večkrat, je storil nekaj za človeštvo."

Z Denisom in Vidom smo obeležili 15. obletnico delovanja Špas teatra s supersmešno stand-up predstavo Udar' po moško! 14. oktobra smo jo premierno uprizorili, nato pa v dobrem letu in pol odigral 222 ponovitev, ki si jih je ogledalo skorajda 107.000 gledalk in gledalcev. Zadnjo-zadnjo predstavo smo odigrali tik pred začetkom poletja, ko se je Ljubljana že polno odela v zeleno barvo in je bilo nebo nad Kongresnim trgom obarvano ljubeče. Poln Kongresni trg ljudi se je neizmerno zabaval, toda v ozadju ste bili pomembni ljudje – saj ste tekom predstave donirali sredstva za otroke. Ponovno smo organizirali predstavo v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in fundacijo Pustimo jim sanje, katere ustanovitelj je bil tedanji predsednik dr. Danilo Türk s prijatelji.

https://spasteater.si/predstave/vid-valic-denis-avdic-udar-po-mosko


 

LETO 2013 smo nadaljevali dobrodelno.

28.8.2013 – Dobrodelna predstava Slovenska muska od A do Ž v Festivalni dvorani Bled, na pobudo Gorana Dragića in Špas teatra

Na pobudo Gorana Dragića, našega košarkarskega veleasa in izjemnega človekoljuba, smo KZS (Košarkarska Zveza Slovenije) in Špas Teater stopili skupaj in sodelovali v izjemno odmevni in uspešni dobrodelni akciji za Urbana Gorjanca, komaj 26-letnega košarkarja, ki so mu ugotovili hudo srčno okvaro, Marfanov sindrom. Urban je z optimizmom spodbujal vse nas in nam prav s to svojo pokončno in pozitivno držo vlival moči, da smo konec poletja organizirali dogodek ter zbrali sredstva zanj.

Vseh 512 sedežev v Festivalni dvorani na Bledu je bilo ta dan zasedenih, dvorana razprodana. Prireditev sta prišla na povabilo Mateja Avnza, direktorja marketinga KZS, podpret tudi Anže Kopitar in Jure Košir. Znova smo upravičili veliko srce (LOVE) sLOVEnije. Res se da s skupnimi močmi narediti marsikaj dobrega. Dobrodelno predstavo Špas teatra, Slovenska muska od A do Ž z Ladom Bizovičarjem in glasbenima virtuozoma Gašperjem Koncem ter Miho Debevcem je Goran zaključil z velikim HVALA. Kasneje so se na posebni licitaciji nadalje zbirala sredstva; na licitaciji je Goran doniral svoj dres Phoenix Sunsov z njegovim podpisom, dres slovenske moške rezprezentance s podpisi vseh junakov leta, podpisano hokejsko palico Anžeta Kopitarja, artikla pa sta prispevala tudi Lado in Filip Flisar.

Celoten izkupiček od prodaje vstopnic in licitacije se je namenil za pomoč mlademu košarkarju Urbanu, ki je po predstavi dejal: "Takšnega odziva ljudi niti v sanjah nisem pričakoval. Iskrena hvala vsem, ki so stopili skupaj pri tej dobrodelni akciji. Hvala vsem, ki so si ogledali predstavo in ki pomagajo na takšen ali drugačen način. Vsem sem zelo hvaležen. Sama predstava me je navdušila. Nasmejala me je do solz in v družbi vseh teh dobrih ljudi sem neizmerno užival." 


13.10.2013 – Špas teater,  KD Mengeš, 4. dobrodelna dražba pod sloganom 'Nasmeh'

Bila je nedelja in vse od konca poletja sem bila vpeta med organizacijo gledališke sezone in novim dobrodelnim projektom, ki se je tokrat osredotočil na pomoč Rehabilitacijskemu centru Soča, za nakup pripomočkov za novi program senzori-motorna integracija, v okviru katerega se pomaga otrokom pri rehabilitaciji.
V nedeljo je v Špas teatru vrvelo, kot že dolgo ne. Na dobrodelni dražbi je sodelovalo veliko znanih osebnosti, ki so prispevali k dogodku. Skupaj z voditeljem, Klemnom Bučanom sva že dopoldan nevemkolikoratič ponovila vrstni red dogajanja in dramaturgijo, da bi dogodek kar se da živahen in vzpodbuden za zbiranje donacij.

4. dobrodelna prireditev/dražba Nasmeh je potekala večplastno; v živo, v Kulturnem domu Mengeš je potekala dražba, obenem pa smo jo 'v živo' prenašali tudi preko naše facebook strani.
Dražbo je vodil Mitja Meršol, dražili pa smo stvari športnikov, ki smo jih zbrali s pomočjo prijateljev, znanih športnikov in umetnikov, kot so Roger Federer, Ivica Kostelič, Tina Maze, Marie Hofl Reisch, Damir Dugonjič, Jakov Fak, Miran Stanovnik, slovenske košarkaške reprezentance in drugih. S pomočjo donacije smo s ključnimi besedami NASMEHSOCA na 1919 prispevali po 1 EUR.

Prireditev so z brezplačnim nastopom podprli ustvarjalci, glasbeniki: Zoran Predin, Gal Gjurin, Omar Naber, Nana Milčinski, Alex Volasko, Mitja Okorn, skupina Muff, Momento, Blaž Jamnikar Pukl in otroci iz URI Soča. Res veliko koordinacije je bilo potrebno, da smo speljali toliko nastopajočih in toliko prijaznih pokroviteljev, ki so se na povabilo odzvali takoj in z velikim srcem.

 

NAJBOLJ ŽALOSTNO JE TO, DA OTROCI POTREBUJEJO VARNOST PRED NAMI, ODRASLIMI!
Leto 2013 si bom zapomnila kot zaključek aktivnega, 2-letnega predanega dobrodelnega udejstvovanja, ki me je globoko zaznamoval. V teh dveh letih sem slišala za toliko žalostnih zgodb in mnogo večerov sem, ko sem ugasnila računalnik, pustila televizijo samevati in sama s svojimi mislimi potovala po teh žalostnih usodah. Meni je lepo, mojemu sinu je lepo, naši družini je lepo – to je izjemen privilegij, ki še kako ni samoumeven. Včasih se zgodijo nesreče, včasih nekomu že od začetka ni dana niti kapljica ljubezni. A takšno je življenje. Ne moreš rešiti svet, lahko pa pomagaš vsaj malo. Moramo pomagati!

100% verjamem, kar sem zapisala v enem od svojih dnevnikov v časopisu Dnevnik leta 2011 in ta misel 'moramo pomagati' je v meni prisotna z nezmanjšano močjo. Misel bi morala živeti v vseh nas. In če se vrnem k uvodu, tudi stisk roke in objem kar tako je včasih dovolj!


Odrasli so tisti, ki so vir zla. Odrasli tisti, ki bi morali vedeti, odrasli tisti, ki lahko pomagamo!  


25.8.2015 – DOBRODELNI VEČER KOŠARKARSKIH JUNAKOV
Dobrodelna predstava Špas teatra in Ranka Babića - Moška copata, v sodelovanju s 'cvetom slovenske košarke'

Ranko Babić, Zvezdana Mlakar v družbi naših košarkarjev. Foto: arhiv Špas teater

OGLEJTE SI PROMOCIJSKI VIDEO, ki smo ga posneli za to priložnost.

KZS (Košarkarska Zveza Slovenije), Špas Teater in ZPM (Zveza prijateljev mladine Moste-Polje) smo v tej zasedbi prvič stopili skupaj. Poleti 2015 smo ponovno strnili moči in bili dobrodelni za dobro tistih, ki imajo zaradi svojih zdravstvenih težav svet manjši in manj bogat kot je svet nas, ki hodimo, vidimo, slišimo… tokrat smo pomagali košarkarjem, ki so se morali sprijazniti na življenje v invalidskem vozičku ter za gluhe in naglušne.

KZS, ZPM, Špas teater in navijači smo skupaj s partnerji Zadrga, Europlakat, Eventim in Invida zbirali denar za čim bolj uspešno delovanje reprezentanc košarkarjev na vozičkih ter gluhih in naglušnih.

Osrednji dogodek smo postavili v dvorano Špas teatra, v KD Mengeš. Dogodka se je udeležila celotna slovenska moška članska košarkarska reprezentanca, sam na odru pa je stal Ranko Babić, s svojo monokomedijo, predstavo Moška copata, v kateri je z zgodbami iz svoje mladosti in družine, skupaj s prevajalko v znakovni jezik…. Igral komedijo, ki je imela tedaj za seboj že preko 100 ponovitev. Ta dan smo se smejali Ranku in v očeh vseh prisotnih v razprodani dvorani, so se svetile solze sreče. Spomnili smo se tistih, na katere se rado pozablja in jim polepšali dan.

PREDSTAVA MOŠKA COPATA (inserti) V ZNAKOVNEM JEZIKU … neprecenljivo!


Ranko Babić s prevajalko znakovnega jezika v Špas teatru - Moška copata. Foto: arhiv Špas teater

Oglejte si video…

Ena od dveh prevajalk v znakovni jezik, ki sta prevajali predstavo Moška copata, je na facebook strani Špas teatra zapisala:
Sabina Pokovec 👏 Kot sem že napisala, Moška copata je bila večkrat prevajana v SZJ. Samo jaz sem jo 2 X, kolegici pa tudi. Odlična predstava, kar zahteven zalogaj (zaradi besednjaka) za prevajanje a neizmeren ponos, ko vidiš, da je ciljna publika razumela. Ker gluhi imajo namreč svoj humor. Bravo Špas teater, da vam je mar tudi za njih! 🤟🤟
https://www.facebook.com/Spasteater/videos/2491095171174127/

Srčna hvala tudi vam, Sabina!


19.6.2016 – ŠPAS TEATROVA PREDSTAVA VSEH PREDSTAV ZA POMOČ OTROKOM
Brezplačna dobrodelna prireditev 19.6. na Kongresnem trgu z znanimi obrazi slovenske komedije.

Tega dne pač ne bom nikoli pozabila. Ponovno smo združili moči fundacija dr. Danila Türka, Pustimo jim sanje, Zveza Prijateljev Mladine in Mestna občina Ljubljana. Ljubljana v juniju oživi. Kot bi nekdo odgrnil zaveso, se v mesto začne zgrinjati množica domačinov in tujih obiskovalcev. Mesto je zeleno, skozenj teče reka in lačni poletja vse raje odhajamo v mesto iskat utrinke poletja – sprehodi ob Ljubljanici namreč močno spominjajo na ležerne sprehode po rivi.

Zato smo že v tretje izbrali središče mesta za osrednje prizorišče.
»Kongresni trg se bo tresel od smeha, znani komiki bodo igrali odlomke iz svojih predstav, ki jih ali so jih igrali v Špas teatru. Na enem odru zbran cvet slovenske komedije in na enem odru 'best of the best' Špasovih komedij – z enim velikim ciljem zbrati čim več sredstev za otroke, ki potrebujejo pomoč, ki potrebujejo nas.«, smo načrtovali…

Po mesecu dni načrtovanja, ko so sodelovanje potrdili vsi, med njimi: Denis Avdić, Ranko Babić, Lado Bizovičar, Klemen Bunderla, Jernej Čampelj, Katarina Čas, Jure Godler, Jaša Jamnik, Jure Karas, Boris Kobal, Ana Maria Mitić, Zvezdana Mlakar, Gašper Tič, Jonas Žnidaršič, Nina Pušlar in Matjaž Robavs in seveda veliki podpornik fundacije Podarimo jim sanje, Jan Plestenjak.

Oglejte si predstavo na You Tube: 1 DEL in 2 DEL.
1 del: https://www.youtube.com/watch?v=yLCYaa2feZo
2 del: https://www.youtube.com/watch?v=8ixNzJb2vuI

 

Toda…bolj, ko se je bližal dan D, slabša je bila vremenska napoved. Bolj, ko smo bili mi pripravljeni in scenarij naravnost odličen, bolj so se nad Ljubljano zgrinjali sivi oblaki. Toda, sreča VEDNO spremlja pogumne. Na dan dogodka se je, ne vem od kod, ne vem kako, izza oblakov pokazalo na trenutke celo sonce. Prireditev ni bila tako polno obiskana, kot sta bili pretekli dve, še vedno pa je bil Kongresni trg poln dobrih ljudi in prireditev je snemal Planet TV – na ta način smo lahko zbirali sredstva tudi 'na daljavo' in ponovno smo jih zbrali ogromno! Gledalke in gledalci so donirali s SMS sporočili NASMEH1 in NASMEH5 po 1 evro ali 5 evrov, znani obrazi pa so nas spodbujali z uprizoritvijo  vrhuncev iz naših predstav, piko na i pa sta dodala Nina Pušlar in Matjaž Robavs z odlomkom iz muzikala Cvetje v jeseni ter Jan Plestenjak, ki je s svojimi komadi, na klavirju in nato kitari, sklenil prireditev.

Spet nam je bilo toplo pri srcu. Spet smo pomagali.

Ime fundacije "Putimo jim sanje" odraža našo namero, da v čim večji meri pomagamo socialno ogroženim otrokom iz vse Slovenije.  Ne boste verjeli, tudi tu so se našli kritiki, ki so komentirali bodisi ime prireditve ali te ali one izrečene besede v nastopu – kot da nekateri ne vidijo, da gre za smeh, za ljubezen, za pomoč, za to, da stopimo skupaj v dobrem namenu. A niso nas ustavili. Niti vreme ne – to je zdržalo vse do poznega večera, ko smo v Dvornem baru v Ljubljani nazdravili na še en uspešno zaključen dobrodelni projekt.


Potem pa …   so brž pridrvili se črni oblaki, zasliši na nebu se strašno gromenje, zasliši vetrov se sovražno vršenje, zasliši potokov derečih šumenje (F. Prešeren, Povodni mož) … ulila se je nevihta, kot že nekaj dni poprej.

Mi pa smo uspeli prebroditi mimo vseh viharjev in ovir ter dosegli svoj cilj - izpolnili smo sanje in razjasnili obraz marsikateremu otroku.

 

23.6.2018 –  Dobrodelni košarkarski kamp Gorana Dragića v Zrečah

To je bil sicer že 5. tradicionalni kamp Gorana Dragića, ki poleg osnov košarkarske igre uči tudi medsebojnega spoštovanja in dobrodelnosti. Goran je fantastičen! S profesionalci je res lepo ustvarjat lepe reči. Pokličeš, se zmeniš, se držiš dogovora in narediš še 'kak korak več' za dobro stvar. Tako je bilo tudi tokrat.

Foto: Goran Dragić z udeleženci košarkarskega kampa Gorana Dragića,  družbi z junaki predstave Madagascar – v produkciji NAGP in Špas teater. Foto: Košarka.si/arhiv Goran Dragić Kamp
 

S predstavo Špas teatra Pismo rosno! Vsega je kriv Poštar... 23.6.2018 v Termah Zreče se je občinstvo smejalo prigodam poštarja Slavka Goloba, zbrana sredstva pa smo namenili mlademu reprezentantu košarke na vozičku, Robertu Bojancu, za nakup novega vozička za igranje košarke. Po predstavi so lahko gostje uživali tudi v slastnih hamburgerjih Lars & Sven, ki so tudi prispevali v sklad za nakup invalidskega vozička.


S tem zaključujem današnji zapis – nikakor pa ne dobrodelnih načrtov.
Špas teater je gledališče Slovenk in Slovencev – zato je treba pomagati. Vedno. Čim večkrat. Povsod.

 

Lepo se imejte in radi se smejte.

 

Urška

Ta stran uporablja piškotke, da lahko zagotavlja najboljšo možno uporabniško izkušnjo. Če nadaljujete, se strinjate z uporabo piškotkov na tej strani... OK